Om Amningspodden

Jag heter Bodil Bergman Hughes och är gravid- och nyföddfotograf i Stockholm.

I september 2015 startade jag Magpodden för att jag vet hur mycket förstagångsgravida kvinnor och nya mammor riktigt törstar efter information och efter att höra hur andra kvinnor har det som är i samma situation som dem. Det är ett enormt starkt behov! Så jag ville dela med mig av de sorters fina samtal jag redan hade i min studio med mina kunder.

Jag startade en podcast. Och på Magpodden är det mest jag och mina kunder som pratar. Intressanta, vackra och generösa kvinnor är de!

Allteftersom Magpoddens samtalslista blev allt längre och besökarna allt fler så märkte jag att sökorden till sidan nästan alltid handlade om amning. Det finns en kategori som handlar om amning på Magpodden (Tuttorsdag) men jag började förstå att det inte räckte till. Om det är amningsfrågor som mest leder besökarna till Magpodden så finns det ett stort behov av att få svar på frågor om just det ämnet.

Tiden var mogen för att starta Amningspodden.

Men den här podden är lite annorlunda upplagd än Magpodden. Här pratar jag med kvinnor i allmänhet och inte bara med mina porträttkunder. Och jag pratar även med hjälpmammor och andra experter på amning.

I dagsläget finns det ingen podcast om amning. Det finns väldigt mycket okunskap om amning. Och det finns därmed väldigt mycket ONÖDIGT LIDANDE därute bland alla nya mammor. Jag vill bidra till att fler kan få lite mer kunskap, att de inte ska inte känna sig ensamma om problem utan stärkas i sin nya roll som mamma.

Av någon anledning har de flesta vuxna en viss allmänkunskap om förlossningar men just amning, och hur det delikata systemet fungerar, är det få som har koll på. Det vill jag ändra på. Amningspodden är en del på vägen.

välkommen till Amningspodden