Hjälp & Resurser

– Här hittar du Amningshjälpens hemsida. Hjälpmammor finns att få tag på i flera orter i Sverige.

– Här kan du läsa ett kort dokument som ger steg-för-steginstruktioner för amning och att få ett bra tag . Enkelt och tydligt. No Nonsense AMNINGSMANUAL. Skriven av Kattis, grymt duktig hjälpmamma på Amningshjälpen.

– Saker man borde få reda på innan man börjar amma. LÅNG LISTA, sammanställd av många mammors lärdomar.

– SÅRIGA BRÖSTVÅRTOR gör så förbannat ont vid amning! Men det finns tips om hur de kan läka snabbt. Här är ett par från ett par olika mammor:

Använd amningsnapp ett tag och låt den sitta kvar mellan amningarna med mjölk i. sätt på mjölkuppsamlare utanpå för att inte bli blöt. Bröstvårtan får ett kurbad och kan vara läkt på någon vecka. Tar inte bebis amningsnapp så låt den sitta på mellan amningarna i alla fall. 

En annan tipsar om att  hon tryckte ut lite bröstmjölk regelbundet och smörjde in vårtan med under dagen. På natten smörjde hon med kokosolja. Såren läkte på några dagar.

AMNINGSBLOGGEN  – En blogg med massor av information om amning. Förut var det en hjälpmamma som skrev och fick arvode från amningshjälpen. Hon fick dock skriva helt efter eget huvud, även om det skilde sig från officiella direktiv från organisationen. Nu har bloggen gått över i att vara fristående och idéell, med flera författare.

Och här är en annan blogg om amning och att bära barn: BABYBABY